RETScreen® is het meest uitgebreide product in zijn soort waarmee ingenieurs, architecten en financiële planners modellen kunnen maken van duurzame energie projecten en deze kunnen analyseren.

Besluitvormers kunnen een standaard analyse in vijf stappen uitvoeren, inclusief energie -analyse, kostenanalyse, emissieanalyse, financiële analyse en gevoeligheid/risico analyse.
De technologieën in de projectmodellen van RETScreen zijn alomvattend, en bevatten zowel traditionele als niet-traditionele bronnen van duurzame energie, maar ook conventionele energiebronnen en technologieën.

Voorbeelden van deze projectmodellen zijn o.a: energie-efficiëntie (van grote industriële complexen tot individuele huizen), verwarming en koeling (bijv., biomassa, warmtepompen en zon, lucht/water verwarming), energie (waaronder duurzame energie zoals zon, wind, golven, Hydro, geothermisch, enz., maar ook conventionele technologieën zoals gas/stoomturbines en warmtewisselaars) en gecombineerde warmte en energie (of cogeneratie). Deze analytische hulpmiddelen bevatten volledig geëntegreerde product, project, hydrologische en klimaat databases (de laatstgenoemde met 4.700 locaties van grondstations, plus NASA satellietgegevens die de hele oppervlakte van de wereld afdekken), maar ook koppelingen naar wereldwijde kaarten met energiebronnen.

En RETScreen heeft, om de gebruiker te helpen snel met de analyses te beginnen, een uitgebreide ingebouwde database met standaard projectsjablonen voor duurzame energie. Er is geen enkel ander hulpmiddel dat helpt een dergelijke uitgebreide analyse uit te voeren.

Uitgebreide informatie over RETScreen vindt u in deze brochure (pdf)

RETScreen International wordt beheerd onder leiding en constante financiële ondersteuning van Natural Resources Canada (NRCan).

Kijk voor extra informatie op www.retscreen.net
Op deze site kan ook de software gratis gedownload worden.
*RETSCREEN is a registered trademark of the Minister of Natural Resources Canada